Diaconie - Home Diaconie Prtestantse Gemeente Zwolle

Zwolle diaconaal

 

 

 

 

(Persbericht hetvakantiebureau.nl algemeen)

 

Zorgeloos genieten tijdens diaconale vakantieweken

Hetvakantiebureau.nl organiseert gedurende het hele jaar, in opdracht van de Protestantse Kerk, diaconale vakanties in Nederland. Met onze vakanties richten wij ons op ouderen en mensen die in het dagelijks leven extra zorg nodig hebben. Daarnaast organiseren wij een aantal bijzondere vakantieweken voor mantelzorgers met een thuiswonende dementerende partner of, i.s.m. YMCA Vakanties, voor alleenstaande ouders met kinderen van 6 tot 16 jaar. De weken worden mede mogelijk gemaakt door de inzet van bijna 1.600 vrijwilligers.

Alle vakantieweken hebben een open, protestants-christelijk karakter. Dat is tijdens de vakantie terug te vinden in de aanwezigheid van een pastor en een viering in “eigen huis” op zondag. Onze vakanties onderscheiden zich door de sfeer, de gastvrijheid en de wederzijdse verbondenheid tussen gast en vrijwilliger. Tijdens de week worden diverse activiteiten georganiseerd zoals een busreis, een creatieve workshop, een optreden met dans of muziek of een prachtige fietstocht, eventueel met rolstoelfiets, door de omgeving.

Voor het aanvragen van de Vakantiegids 2012 of voor meer informatie kunt u contact opnemen met hetvakantiebureau.nl, telefoon 0318 48 66 10 of e-mail info@hetvakantiebureau.nl. U kunt ook een kijkje nemen op www.hetvakantiebureau.nl.

 

(Persbericht oproep vrijwilligers)

Beleef samen met onze vakantiegasten een geweldige week!

Zonder de inzet van vrijwilligers kan hetvakantiebureau.nl geen diaconale vakanties organiseren. Wij zoeken daarom mensen die met hun talent, deskundigheid, enthousiasme en inzet ons willen helpen tijdens de vakanties. Uiteraard zoeken wij verpleegkundigen en mensen met een zorgachtergrond, maar ook creatieve mensen met organisatietalent, studenten en mensen die graag wat voor anderen willen betekenen. Tijdens deze vakanties kunt u als vrijwilliger zelf ook volop plezier maken en genieten van het geven van aandacht aan de vakantiegasten. U mag deze ervaring niet missen! Kijk op onze website www.hetvakantiebureau.nl of neem contact op met ons. Wij vertellen u graag meer, telefoon 0318 486610 of info@hetvakantiebureau.nl